dophelg!

publicerat i Allmänt;
Det har med andra ord varit en intensiv helg. var hemma med Lovis torsdag fredag då hon låg däckad av och till i feber. blev frisk fredag eftermiddag och var feberfri till söndag em sen var det dags igen. nätterna har varit rätt jobbiga men hennes pappa valde ändå att komma och hälsa på i fredags! Höjdare tyckte Lovis och vi körde tacofredag och Lovis somnade ovaggad i sin egna säng efter att sovit med mamma i två nätter.
 
Lördag va Lovis frisk och vi begav oss på dop i järna, då det var Lilly Gudmunds stora dag. även en stor dag för mig känner jag som fick bli gudmor åt henne, tyvärr så hann jag inte fira in hela dagen tillsammans med henne eller alla andra då det va snabbt efter fikat dags att bege sig till upplandsskogarna och ladda för nästa dop. kom fram till pappa och där slog vi oss till ro, Lovis somnade nästan direkt och jag mös ner mig i soffan med en bok och ett glas rött. fantastiskt!!
 
idag är det söndag och det var dags för nästa dop. min brorsdotters dop. Melanie! Lovis glad och lyckliga gatan över att få leka med kusin och allt flöt på bra. skrivit en dikt till Melanie som brorsan bett mig göra. det tog tid men jag blev nöjd. har aldrig haft scenskräck förut men var lite nervös över att läsa den då man verkligen läste från hjärtat, det var juh mina egna ord och jag kunde juh stå för varenda ord som sades. kändes bra.
vid fikat kom febern tillbaka på lovis som ett brev på posten och lovis somnade i famnen, jätte tråkigt, vi fick åka hem därifrån med mitt i fikat.
väl hemma hos pappa mös vi ner oss i sängen och inge mera sömn blev det men en himla massa bus och skratt ändå. underligt hur dom orkar dom små fast dom har feber.
 
andledningen till att man isolerat sig och tagit avstånd från alla nära är just för att man har mått som ett lass skit ett tag här,varit ganska ostabil och inte orkat med sina egna tankar och funderingar, då vill du heller inte att dina vänner ska behöva stå ut med dina problem. det tar juh ett tag att bli stabil i det du är ostabil i ett tag att tänka igenom och komma fram till vad det egentliga problemet är. även fast man känslomässigt är tom och stabil så har man juh en vardag att deala med. rutiner att finna, ett liv att knata vidare i, frågan kan ibland vara hur gör jag det på bästa tänkbara sätt för mig och lovis. ja alla ni som känner mig vet vilket kontrollbehov jag har och jag vill veta idag vad som händer i morgon. skitdrygt tycker jag själv. lite sånna saker jag jobbat med senaste veckorna. att bara ta allt som det kommer och det gör mig nog gott bara paniken av att inte veta går över ;)
 
Det har varit hälsosamt att lyssnat på mamma. att ta sig förbi en plågsam tid all by myself, att känna sig förlorad och bortglömd av många. känna att man inte längre passar in och inte har en någon plats kvar hos vissa. jag vet att det bara varit mina egna känslor men i efterhand så kan man juh relatera till det på ett annat sätt.. att finna ro en fredagkväll när alla kompisar är på fest eller har superskoj på sitt håll.. att inte känna avundsjuka ja det kan vara svårt vissa gånger, men jag jobbar på det. att inte vara avundsjuk på andra det är nått jag tror jag aldrig kommer komma från. det är iaf långt på avstånd det vill jag mena. jag är så långt ifrån "drömlivet" jag kan komma men jag är ändå lycklig över det jag idag har ist för att vara olycklig över det jag inte har, för en dag kommer man juh ha allt, så är det juh bara.
 
nu ska jag gå och ta en kaffe och wirre med farsan. Han skickade ut mig ur vardagsrummet då det smattrar för hårt i datorn när jag skriver. ja då har man inte stor hjärna anser jag om man inte kan bortse från det då det är text på tv:n ;)
i varje förändring medkommer andra förändringar också. det är nog så man tar sig framåt i livet :D både kaffe och wirre nu. men jag lär säga att wirren det är mest för att impa på pappsen och hålla han sällis :D haha!
 
god natt!
 

våren är kommen..

publicerat i Allmänt;
ja idag har jag rosenröda kinder och bränt bröst. det betyder att det är vår och solen har tagit som tusan uppe i slalombacken. helt underbart lär jag få säga. har aldrig uppskattat våren på detta vis förut som jag gjort dom senaste fina dagarna då du får vara ute!
eleverna har verkligen gjort mig stolt, dom va så duktiga och det var helt otroligt vad roligt både jag och dom hade!
 
på eftermiddagen så åkte vi till mamma och hälsade på, träffade Emil också. på vägen dit så ringer min chef från kompis där jag e tjänstledig nu och talar om apdåliga nyheter, givetvis handlar allt om pengar och jag blir så jävla förbannad att jag talar om att jag får lov ringa upp i morgon och lägger på. usch och fy, jag orkar inte ta tag i massa sånt där nu faktiskt. allt i livet är rätt stabilt och under kontroll ni vet och så kommer det en sak sådär?!
jag önskar jag hade en famn jag kunde krypa upp i och där någon sa att allt ordnar sig..
 
till helgen så vet jag inte hur jag ska hinna med allt i all rusning, två dop ska hinnas med och dopen ligger 24 mil ifrån varandra, jag har väl lite tur ändå att det är olika dagar men ändå! ska man vara gudmor på båda så hade det fått varit 64 mil och jag hade ändå befunnit mig på båda om jag så hade fått lov åka helikopter :)
 
ja vem vet vad man kommer veta i morgon denna tid ? finns väl ingen som kan veta det men det hade juh varit roligt att veta ?
 
god natt. nu ska jag försvinna i Grey ett tag.

vilken helg!

publicerat i Allmänt;
Ja jag kan inte säga mer än annat att detta har varit den bästa helgen på hela detta år!  jag har haft så otroligt roligt och mått så bra, goda vänner från Stockholm har varit här och att umgås med dom där livet bara ska vara känns förjäkla bra, en annan stressar genom livet alldeles för mycket. man måste lixom stanna upp också, ja dom lär en så himla mycket om livet dom där pojkarna!
planen var att dra upp till Gördalen men vi beslutade tillsammans tidigare i veckan att vi håller oss på hemmaplan ist och  tar dagen som det kommer och ja mycket bra beslut av oss!
 
fick hem min älskade lilla skatt vid 14 idag. var på selins och trängdes med alla turister. jag mamma anders och lovis käkade lunch. på vägen hem så somnade lovis i bilen men väl hemma så väckte jag henne och vi gick in i soffan och satt oss då hon somnade om i min famn och sov där i nästan 2 timmar, fick lov väcka henne igen då. det var en härlig känsla att bara få vara och bara sitta och se en film med ett sovande barn i famnen. önskar det hände oftare. mitt i all lycka idag och tillbakablickar från helgen så började jag gråta. utan någon som helst förvarning, tänkte inte på någonting utan kollade helt inne i filmen men tårarna började rinna och det var omöjligt att sluta. genast börjar man då fundera varför är jag ledsen NU? efter en timme insåg jag hur rädd jag är för livet, rädd för att leva och fatta dåliga beslut, jag inser också att jag knuffar bort folk ur mitt liv som betyder mest för mig och det gör mig ledsen samtidigt som att en vänskap ska vara delad, inte bara en person kan driva en relation. jag vet inte varför jag tagit avstånd från somliga men jag antar att det är för att jag känner idag att jag passar inte direkt in någonstans längre.. försöker passa in men det är inte så enkelt alla dagar.
jag tycker det är konstigt att kroppen kan bestämma över dig utan att du själv märker det. hur man kan bli ledsen när du inte tänker på något ledsamt?
ringde till mamma, hon som alltid lyssnar och genast blir allt enklare. jag hade inga direkta svar att ge henne eftersom jag inte visste men jag konstaterade att jag är väldigt rädd för livet. leva livet och så, jag vet att man kan hitta en balans där det funkar man kan leva två liv om man vill det. jag kan vara ansvarsfull och den bästa mamman jag kan vara samtidigt som jag kan få vara bara sandra, 
 
skönt att skriva av sig lite och allt känns så mycket bättre. ska sätta mig och måla lite med lovis innan det är dags för pyjamas barnprogram och sovdags. ikväll ska jag nog lägga mig väldigt tidigt och ta upp ett stort glas cola och se film i sängen. ja det känns som en otroligt lockande ide!
 
ny vecka kommer i morgon och Stockholm har hjälpt mig att organisera upp veckan nu:
 
Mys-Måndag
Tok-Tisdag
Onani-Onsdag
Trivsel-Torsdag
Fumliga-Fredag
Latjo-Lördag
Städ-Söndag
 
ja det låter juh otroligt tycker jag. hur bra som helst. så vi börjar i morgon med mys-måndag då jag och mina två kollegor ska hem till våran nya kollega Mari och äta räkor och dricka vin på kvällen. kan juh inte bli annat är mystrevligt! :)
 
ja då känner du mig som palmen skulle sagt!
 

vart tóg dagen vägen..

publicerat i Allmänt;
ja den här dagen susade bara förbi..
jag var till kiropraktorn på eftermiddagen och det var första gången jag började gråta. ja tårarna rann och det gjorde så ont så jag hoppas jag aldrig mer behöver gå igenom det. nu är det bara att vänta och se om det blir bättre. nackspärren borde ha hanterats mycket tidigare men det är juh svårt när det inga tider finns. :/

Anders fyllde år idag också så vi har varit på kalas och jag fick en stund med mina två små sisters. alltid lika mysigt när vi alla e samlade.

god natt!

kvinnodagen!?

publicerat i Allmänt;
internationella kvinnodagen? ja jag ställer mig frågan varför denna dag ännu finns kvar att fira. vad är det vi firar idag? att vi kvinnor för länge sedan år 1921 fick rösträtt i Sverige? att kvinnan nästan är jämnställd med mannen år 2016? eller vadå?! jag känner att jag tar på mig mitt egna ansvar över mitt liv och ser till att kanske hamna där jag vill själv, det kan ju inte någon annan göra åt mig.
 
ja det är klart att det kan vara smickrande att vi kvinnor har en hel dag då vi kan känna oss viktiga men på flera håll har den mist sin politiska innebörd och istället blivit en dag då män uppmärksammar eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag. I andra länder har dagen kvar sin politiska prägel då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället.
 
finns det någon kvinna där ute som känner sig mer viktig idag eller mer älskad eller mer uppskattad av sina nära eller av samhället. har någon tackat dig för vad du åstadkommit i livet? jag har ju svårt att tro det.
 
Jag är jätte glad att jag är en kvinna och är tacksam varje dag att jag fått bli den är jag. Eller nej nu ljuger jag, varje dag va verkligen att ta i men jag är i slutändan i det stora hela tacksam över att vara just Sandra. Allt kanske inte flyter så bra i livet men det finns någon mening med att just mitt liv ska gå som det gör och det kanske är för att kunna bli starkare och klokare? en dag blir det nog min tur bara man travlat sig igenom den tunga dimman, kanske är så enkelt.
Mamma har alltid sagt till mig att saker och ting har sin mening gällande allt, både tex jobb och kärlek typ, att man ska inte nöja sig med det näst bästa i livet när alla förtjänar det bästa och det är något livet ibland har svårt att acceptera men något jag kommer lära min dotter också. Det handlar om att tro på sig själv. När jag inte tror på mig själv och kritiserar mig själv och min självkänsla så har jag en kvinna i mitt liv som stabiliserar mig och får mig stark igen det är mamma och att vi då har en "mors dag" det kan jag sannerligen förstå.
 
internationella kvinnodagen? den "firas" ju över hela världen av samma andledning var det likt och att det kanske gör det i vissa länder kan jag förstå men frågan är om något politiskt ändras pga av denna dag ?  jag vill ju inte låta bitter men finns det en internationell gay dag? jag menar det är väl isfall på tiden att alla homosexuella människor bli hyllade för att dom vågar stå upp för sig själva. jag menar jag är flicka och jag blir kär i en pojke jag kan inte rå för att jag blir kär i den pojken det är ju inget jag väljer hur mina känslor styr mig och det är juh lika om det gäller en pojke och en pojke eller flicka och flicka? detta har väl aldrig kommit på tal förut känner jag...
 
under de senaste veckorna har jag verkligen jobbat in mig i mitt jobb! jag älskar mitt jobb det gjorde jag inte tidigare faktiskt på detta vis, men det var för att det tog så mycket tid och energi från mig så jag hann inte vara kär och galen som jag ville i pojken som väntade hemma, tänkte gå ner lite itid ett tag då men nu gör det inget att vara trött på kvällen jag har inget jag behöver passa iaf. den dagen det kommer igen  så får tar man det problemet då men idag är det så himla gott.. mina elever dom tar sig verkligen in, en del av dom och det mår man bra av! 
 
jag skrev tidigare att jag skulle ägna mars åt lite bra saker: delvis så har jag juh målat lite hemma som jag skrev jag skulle. high five på det.
 
jag håller god kost och hälsa.
 
jag har tagit upp kontakt med goda vänner igen efter att levt lite isolerat till vardags!
 
Nu är det väl bara att få ordning på denna rygg.. är det något jag hatar så är det när jag är en självständig människa som inte vill vara  beroende av andra men ändå måste be om hjälp med en sådan simpel sak som att skotta snö!? jag behöver hjälp med lovis ibland känner jag, behöver träna tex men kan inte alltid för jag vill fan inte be om hjälp, och mamma och Anders har henne ändå så ofta så jag försöker anpassa allt efter det. nej fy rutti vad det är jobbigt när man lär fråga folk och låna deras tid till både det ena och det andra.
 
Nackspärren börjar lossa och ryggen ska jag iväg med i morgon så vi får se efter det hur det ser ut. svårt att promenera med barnvagn i 3 dm snö är det också ;)
 
en fantastiskt rolig sak som hände idag på jobbet var att på elevens val ska jag och en till tydligen hålla i en mekanisk kurs med shra för bilar? alltså dom tror jag kan meka med bilar eller hur tänkte dom där? ja detta kan juh inte annat bli mer än roligt och vilken utmaning. ska hem och plugga garageverktyg nu och ta en snabbkurs hos Anders ute i verkstaden bara jag slutat skratta åt detta ;)
 
 
 
 
 
 
 

back to life!

publicerat i Allmänt;
japp då var det söndag och livet börjar åter i morgon igen. tillbaka till skola och dagis och  allt som hör vardagen till. börjar komma in i en vardag igen det känns väl fantastiskt bra.
vaknade igår och fick nackspärr så jag fick lov sjukskriva mig från jobbet men idag ska jag göra ett ryck få se.
Nackspärren är lite bättre idag men inte alls som jag vill.. man e juh lite begränsad i vad man kan göra och inte det lär jag juh säga. ser ut som en stel präst!
lär ändå prova städa ihop lite här hemma och hänga tvätt och diska och ja allt vad hör hemmet till ni vet. usch vad jag hatar att diska, Lars var det som oftast tog disken och vad jag uppskattade det! skulle göra allt för att få en diskmaskin.vet inte riktigt hur det kan bli så mycket disk jämt..
 
har inte sovit många timmar inatt heller så ikväll somnar jag nog ovaggad, har haft en tendens att slocka framför tvn senaste tiden. det är väl trevligt?
 
vasaloppet är i full gång och pappsen kämpar där ute i spåret, hade jag inte jobbat idag så hade jag befunnit mig i mora just nu och hejjat han in i mål, han blir så glad. tror han åker sitt 27:e lopp detta år eller om det är 28:e ? bra jobbat, ska ladda för att åka Tjejvasan nästa år för det bästa av allt är då att få vara med när pappa då ska tatuera sig. bra deal av honom att lova det ;)
 
 

4 mars

publicerat i Allmänt;
idag är det fredag och den sista lediga dagen på sportlovet.
 
jag har haft en otroligt bra dag med min lilla kärlek och vi har hunnit med på took för mycket på en och samma dag. snön har vräkt ner och vi har ändå varit ute halva dagen. på förmiddagen var Emine hit med sina två må godingar och eftersom jag helt vridit till ryggen och har stänga order från kiropraktorn att ej få lyfta eller göra hastiga rörelser så kom Henke och tindra hit och plogade av gården åt mig så jag tog mig ut med bilen. nackdelen med att vara ensam ibland, jag hatar att be om hjälp om så enkla saker som att skotta snö. men Henke fick roa sig en stund och verkade inte ledsen över det :)
 
vi var iväg till skålö och red häst på em och det var en höjdare tyckte Lovis! hon har pratat om det hela dagen och berättat för alla att hon ridit häst. hoppas hon blir en hästtjej så kan vi dela ett intresse gemensamt. kanske den här mamman kan ta upp sitt gamla intresse.
hästar är bra för själen säger dom?
 
när vi kom hem så tooksnöade det, bara blöt snö ramlade ner men jag och Lovis vi fortsatte att vara ute och Lovis ville göra en egen Olaf från frost. så vi gjorde oss en rejäl snögubbe som står ståtligt på framsidan och kikar på alla bilar som far förbi. väl inne har vi hunnit med både bad och måleri. tiden går fort när man tecknar märkte jag och var ett tag sedan vi hade sådan kvalitetstid jag och Lovis.
Hon är extremt trotsig mellan varven den lilla damen och jag får bita mig i fingret för att inte bryta samman vissa stunder.
jag har även hunnit måla om ett sängbord och nu har jag bara det andra kvar. eftersom jag köpt ny säng nyligen som är grå så tyckte jag inte det passade sig att ha svarta bort så nu e dom vita och vilken skillnad det gjorde!
 
det har varit skönt med sportlov och jag vill tycka att vi tagit ordet sportlov ordagrant eftersom vi utfört någon slags sport nästan varje dag :) eller ja i måndags var jag i sälen och tokade mig, men att dricka bubbel är väl en sport det med kanske i vissa länder?
 
i morgon ska jag prova ta mig till simhallen, även ingen hård träning får utföras och det känns sådär, men att simma är väl bra det men jag föredrar att känna pulsen och svetten ist.
 
det är fredag kväll och kl e inte ens 21:00, jag har krupit ner i sängen och ska antingen läsa lite bok eller se på lite vänner, frågan e vad som blir bäst? somna med ett leende eller somna dumkåt som jag gjorde igår?
GREY får vänta...
 
god natt!
 
 

mål 1 klart.

publicerat i Allmänt;
Vänner och ovänner jag kan gladeligen skrika rätt ut att jag nått mitt mål som jag inte på hundra år klarat av tidigare! jag har nått min målvikt som jag tror jag i perioder kämpat med halva livet. vad kan detta bero på, jo att jag gett mig fan på efter nyår att jag ska nå dit och börjat träna och tagit tag i saken och verkligen försökt, sedan kanske livsförändringen gjorde mig mer fast besluten om att nu jäklar ska jag fixa iaf detta.. stark är det enda man kan vara för att ta sig vidare och jag känner mig otroligt stolt och nöjd. sen e jag väl stark också det har juh livet bevisat för mig mer än två gånger så! :)
 
 
 
ni kanske tycker att jag är skitbarnslig och så eftersom jag aldrig direkt varit stor senaste tiden men för mig så är detta jätte stort då jag varit överviktig hela livet, jag ser mig fortfarande som den stora tjejen den lilla mobbade tjejen, eller ja inte nuda, jag jobbar på självförtroendet och att man äntligen kommit dit man iaf trivs med sin kropp är väl ett stort steg på väg att älska sig själv? spelar juh ingen roll vad alla andra säger tycker jag. är tröttsamt att höra att man e barnslig och fjantig men ingen vet juh hur jag ser på mig själv men jag vet att när jag ser på mig själv med nöjda ögon som jag börjar göra nu så ser jag förmodligen det ni andra också ser.
 
 
Februari har varit en sjuhelvetes känslomässig bergodalbana, men nu e det Mars, nya tag och ny mål i livet. Nu lämnar vi det gamla gråa och är glad åt det som finns framför fötterna på en. och det vill jag säga är egentligen en hel del!
 
jag ska fortsätta träna i den mån jag kan, lite krångligt blir det med barnvakt osv men man får kämpa på hemma, försöka göra ett gym ute eller nått.
ska prova renovera klart huset. eller ja rättare sagt måla klart. tänker inte dra igång nå större saker än så. ska se fram emot roliga helger och trivsamt umgänge!
våren närmare sig med stormsteg och då blir det ljust och då blir det bra :) så är det faktiskt!
 
tack och  bock!

kärlek gör aldrig ont.

publicerat i Allmänt;
 
ibland så bara kommer saker till dig och du får upp ögonen och undrar vad har du sysslat med senaste tiden?
 
som sagt jag läste något väldigt intressant här om dagen som fick mig att se på saker på ett annat sätt .
 
 
"everyone says love hurts,but that is not true. Loneliness hurts..Rejections hurts.Losing somone hurts.Envy hurts.
Everyone gets these things confused with love,but in reality love is the only thing in this World that covers up all pain and makes somone feel wonderful again. Love is the only thing in this World that does not hurt.

sportlov

publicerat i Allmänt;
ja dag två på sportlovet har nått sitt slut. kan väl inte annat än erkänna att jag älskar att vara ledig.man kan ju hitta på vad man vill och så!
igår drog jag med mig stiin och Filip till sälen på lite after ski :D himmel vad skoj att få dricka vin en måndag i solskenet och lyssna på bra musik och ha det trevligt med goa vänner. va hemma vid 21 och det var fantastiskt skön att få krypa ner :)
 
drog igång denna tisdag men att åka och simma och unna mig lite egentid i bastun. ja det va inte dumt det heller.
hämtade upp Lovis hos mamma och sen for vi  och åkte skridskor. vet inte vem som är sämst på det jag eller Lovis!?
ja hon skrattade och det gjorde jag med så det var väl roligt det da. hem och röja upp allt jag skjutit upp i flera veckor. städade ur bilen och rengjorde toan och sånt här trist skitgöra. ja det känns rätt bra nu ikväll iaf att veta att rumpan förblir ren nästa gång jag sätter mig.. haha!
 
i morgon blir det pulka och grillning för hela slanten! jag längtar faktiskt och tycker att det är sånt man gör på sportlov och det ska vi göra. grilla hamburgare och åka stjärtlapp,bob och pulka! synd dom säger att solen ska gömma sig men vi får överleva ändå! :)
 
nu ska jag klämma i mig lite tacorester och dra igång en film, har precis målat mitt ena sängbord vitt så förtjänar lite mat nu! har man ny säng vill man ju ha nya sängbord, men inga pengar att köpa några för så får man måla om dom gamla så får man ju helt plötsligt nya! enkelt och billigt!