**föreläsning**

publicerat i Allmänt;
idag har varit en otroligt spännande dag!! var till säter med jobbet och var på föreläsning och seminarium..

föreläsningen handlade om en kvinna som varit psykist sjuk (schitzofreni) i 10 år och sedan blivit frisk.. jag som har psykoser inom jobbet tyckte detta var oerhört intressant.. efter mina erfarenheter av psykiska sjukdomar så var det fantastikst föevånade och kul att höra hennes historia till hur hon blev frisk och efter 10 år.. åkt in och ut på psyket och olika instutioner hela tiden.. inlåst och isolerad mm.. hur överlever man det? men vilja och hopp om framtiden gick allt tydligen.. hon var bestämd på att en dag bli psykolog och det var hon också idag... fantastikst..!! att höra hur hon såg på verkligheten genom sin sjuka tid fick mig att förstå lite bättre vad det är jag jobbar med.. hur jag ska handera vissa situationer.. väldigt lärorikt.. men man undrar fortfarande vad det är som händer i huvudet när man insjuknar i schitzofreni.. ingen som kan svara på det och det är sällan folk blir frisk från det.. speciellt inte om man blivit så grovt sjuk och så länge.. sen var vi på ett seminarium "föreläsning" om ångest också.. och en sak är jag helt säker på.. alla människor har någon gång i livet ångest.. frågan är i vilken grad? värsta känslan jag haft i livet nära på är nog ångesten, och det som förvånar mig mest är att jag fortsatte göra saker som gav mig ångest.. den onda cirkeln.. varje helg samma sak.. hänt en del förändringar i livet som också gav mig ångest otrolig ångest men inte samma ångest som förut.. idag är jag glad över förändringen men ångesten är fortfarande jobbig och jag får slåss mot den.. vissa människor blir så sjuk i ångest att de lär söka vård.. men ska inte vara rädd för att tala om att man har ångest.. jag är inte ensam jag vet det nu! alla har det..

puss och godnatt! <3

om du ramlar står jag kvar!

publicerat i Allmänt;
vissa saker bara kommer till ens tankar utan att man önskar det.. ibland önskar jag dig oändlig smärta.. smärtan du gav mig när du gick vidare och jag inte kunde, jag önskar du fick känna på hur det känns att aldrig bli av med den.. när jag mår dåligt klarar jag inte av att du mår bra.. jag vill bara ibland att du ska falla, långt så det gör såå ont när du slår i backen och inser vad som hänt..  jag har kommit så pass långt att jag kan stå kvar.. finnit balansen även om det svajar ibland,  att ramla är smärtfullt.. varje gång! jag förstår ibland varför saker blev som det blev.. vi kommer från två olika världar... trots att jag lever som jag gör idag så kan jag inte glömma.. ibland vill jag bara ringa och berätta för dig.. men varför egentligen? det ändrar ingeting!
skämms ibland för att tycka så om en sådan bra människa!
 
men trots dessa elaka tankar och känslor så har jag kommit en lång bit på väg och mycket har hänt på vägen som gjort att man är den man är idag... för varje dag blir du mindre och mindre viktig i mitt liv... så länge jag undviker ditt namn och ditt liv kommer allt ordna sig som en utblommad ros i mitt! dagen kommer jag vet det..
 
 
att säge hejdå kan va lätt
att glömma kan va svårt
att säga adjö kan va omöjligt
men att gå vidare kan va hårt
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
mojsbojs med tacos ikväll med två fina tjejer.. ska bli mys!! :)
// pussis
 
 

I feeel goooood!!!

publicerat i Allmänt;
mja mina söta vänner..

jag mår bra och det känns fantastiskt att börja komma upp på rätt bana igen.. vissa dagar är mörka men över lag så börjar jag hitta tillbaka till mitt gamla jag.. :) jag har fått så mycket energi hela tiden.. det händer saker i huset och det gör mig oerhört glad :)

funnit lite ro i hemmet här på ilbäcken 112.. men givetvis ränner jag lite ibland nu med.. igår var jag till soffan och hälsade på.. kanon trevligt.. synd det tar sån tid mellan gångerna bara.. blev nattbio vid 24:00.. breaking dawn del 2.. skönt att få drömma sig in i filmen en sväng.. sjukt bra filmer ;)

så galet kvällstrött så tänkte jag skulle ta med mig de fyrbenta och kanta upp och mysa lite innan sängen.. vore fan inte dumt med en tv i sovrummet.. fast skulle jag haft det är jag rädd jag aldrig kliver ur pyjamasen :P

snälla tomten jag har varit snäll iår.. låt mig så fira med dom bästa i livet! min enda önskan, god natt! <3

soffmys

publicerat i Allmänt;
efter en fantastiskt trevligt helg med underbara människor och min underbara syster på besök kastar jag mig ner i soffan med mina tre små liv.. göörtråkigt att Linda åkt hem men ja får juh träffa henne igen på fredag plus alla andra dårar i skärplinge... det ska bli tevligt.. men framförallt åker jag juh för min brorsdotters dop på söndag.. Mysa bäbis!! <3 
känns jobbigt ibland när man bor så långt ifrån och inte kan hälsa på när man vill..
 
jaja i morgon är det ny vecka och ny dag så jag hoppas veckan går fort..
 
tar mig nu ett glas julmust lutar mig tillbaka och längtar till juletider!
 
// Bokor