vabbning!

publicerat i Allmänt;
I fredags hade jag med mig lovis till skolan. två lektioner och vi slutar efter lunch. det gick väldigt bra och jag blir lika glad varje gång jag tänker på vilken liten stor förstående tjej jag har.
lovis har hostat extremt om nätterna nu i snart en vecka. så det har inte varit nå dagis sedan torsdag. jag vill inte att det ska brya ut til nå feber och kanonförkylning, 
idag har hon varit hos mamma och anders men i morgon tar jag en dag hemma. det känns trist att missa saker i skolan. men jag missar åtmindstånde bara en teckenspråkslektion så man hasar nog inte efter så mycket. 
 
när jag kom hem idag från skolan och hade fått hem lillbokis så bakade vi chokladbollar. vilken succe! hade en extremt glad och positiv unge hela kvällen. men eftersom hon sover rätt kasst så va de sängen redan vid 19:30. det som har börjt störa mig en hel del är att jag också kryper ner med henne då 9/10 gånger? ibland gör jag läxor såklart men ofta, även på helger. jag har helt tappat bort mitt vuxna liv känner jag.. 
trots den känslan just nu känner jag att jag får mycket gjort här hemma.. sakta men säkert går det iaf åt rätt håll.. rensar och pysslar lite. 
 
jaha så ska jag väl ta upp det dryga med. vikten. 
jag vet inte om jag ska vara nöjd eller missnöjd. det varierar så stort från dag till dag och jag vet att jag gått upp några kg senaste året. det är irriterande att inte kunna ha en del klänningar som man haft förut eller att kunna känna sig lika fin som man gjorde förut. men ändå någonstans känner jag att det inte va så noga heller. att jag orkar lixom inte bry mig. någonstans känner jag att det kanske är dags att sluta tänka så förbannat mycket på det och försöka leva och njuta av det goda då och då.. mer och mer har jag börjat göra det.. ångesten ja den kommer absolut. inte lika ofta som den gjorde förr. jag har fortfarande inte börjat koma igång med den riktiga maten så att säga eller dom rutinerna. ätger dock bättre i matväg (riktig mat) men jag vil kunna ät choklad utan att känna tvånet att jag måste träna efteråt för att förtjäna sånt. jag kan tycka ibland att jag duger som jag är..
jag kan inte svara på riktigt vart jag står eftersom det pendlar otroligt från dag till dag.. men över lag känner jag att jag lägger ner mindre tid på att fokusera på vikt och kroppen. jag tränar och håller igång bara. fast jag gärna vill gå ner ca 5 kg så tar jag inte tag i det. måste då bero på att man inte är tillräckligt motivierad? jaja en liten lättnad kan det vara iaf. ett mindre måste :D 
 
jag ligger nu i sängen och kl är snart 21. här har jag legat sedan kl 19:30. funderar vad vi ska hitta på i morgon. hoppas vi får sova relativt bra inatt. bara för att man hostar om natten lär vi juh inte behöva isolera oss hemma.. en cykeltur vore kanske skönt :) 
mamma gav mig ett bra tips som  lindrade hosta. varm mjölk med honung i. ska absolut testa inatt om det behövs.
 
god natt :) 

onsdag mitti veckan

publicerat i Allmänt;
hej, 
jag blir förundrad över hur fort veckorna går och jag vet inte om jag ska tycka det är bra eller inte ? 
idag är det onsdag. det betyder att lovis sover hos mamma. jag skippade träning idag (!) tog en enkel promenad bara för att röra lite på mig. jag har märkt att jag sitter otroligt mycket i skolan och jag är inte van del. får nästan ont i kroppen. tänkte jag skulle ge mig till leksand i morgon vi 05:30 och simma eller träna där innan skolan.
 
 
Men nu i ikväll ringde mamma och sa att lovis var extremt hostig, och att det forsade blod ur näsan på henne. vi ringde 1177, där talade de om att hon bara skulle sitta upp med en tuss i näsan. mammahjärtat säger att hon borde vara hemma när sådant händer. så nu är de påväg med henne hit. klart man vill ha sitt barn hemma under uppsikt när det är något som e knas. lovis blöder ofta näsblod. men inte sådär mycket. hon river ofta i näsan och det kommer blod. är det verkligen vanligt? 1177 säger att sålänge man får stopp på det själv är det ingen fara. men hon har blött 2 gånger tidigare idag, men nu sent på kvällen vaknade hon av grov hosta och när hon sedan satte sig upp forsade blodet. jag tycker inte att det verkar normalt, men 1177 sa det inte var någon fara. tidigare i helgen hade hon den här "krupp" hostan, men som sedan gick över efter en dag och det var åter inge fel på henne. hon har varit lite småsnorig bara. själv blir hon ledsen när rösten blir så otroligt hes på henne och när hon krupphostar som hon gör. vi har börjat med astma medicinen men jag vet inte riktigt om det är det heller. fanns ju ett pipljud på ena lungan i våras när vi var in men hon har inte haft några besvär föres nu men luftrören osv. jag blir så frustrerad när jag inte vet vad saker och ting beror på. just ikväll kanske det va en sådan grov hosta bara så det sprack ett blodkäl i näsan när hon hostade så intensivt. vad tror ni? 
 
xXx
 

3:e veckan

publicerat i Allmänt;
ja så var det det här med att ha tid att skriva.
det är så galet mycket på och har varit 3 intensiva veckor lär jag säga. jag stormtrivs på skolan och jag har lärt mig så ofantligt mycket redan. alla är så trevliga och snälla.
vi har mycket hemuppgifter, så den lediga tiden på kvällen går nu åt till "läxor". det är roligt. det är svårt att hitt bra rutiner som passar in, hur man ska lägga upp allt så allt blir gjort, men som grädde på moset känner jag att jag har fått tillbaka så mycket motivaton till hemmet. att fixa, dona och röja osv. inte haft det på 1.5 år. Det flyter verkligen åt rätt håll :)
 
annars då? jo i helgen som va så var jag till stockholm. mina två fina flickor gina och emelie tog mig på en oförglömlig helg med hotell och grönalund. god mat gott dricka och framför allt umgänges tid som betydde mest. känns som man fyllt 30 flera gånger detta år!
vi pratade om det i stockholm hur tacksamma vi var över att man har vänner. hur de personer som inte har vänner, hur har dom det? tänker tillbaka på gymnsietiden då det fanns en kille i klassen som va lite speciell. ensam och osocial. undra hur hans liv ser ut idag. har han familj och barn? har han fått kompisar? varför som ung inte kunnat engagera sig mera i honom? bjuda in han i gemenskapen eller försöka anstränga sig lite mer? ingen människa ska väl behöva vara ensam. finns inge värre känsla än att känna sig ensam. jag tror vi alla någon gång känt oss extremt ensamma men i verkligheten är vi nog långt ifrån ensamma.. iallafall majoriteten av oss. hur skulle det kännas att verkligen vara ensam. att inte ha någon att kunna lita på eller lägga huvudet mot när onda tankar ligger över en osv.. jag blir lite ledsen när jag tänker på det faktiskt.
 
ja Lovis. idag var vi till en logoped. hon har tidigare i somras varit till hals-och öron mottagningen där det visade sig att hon har liiiiiite sämre hörsel på vänster öra.. vi skulle avvakta och återkomma om ca ett år. kunde växa bort av sig själv då det kunde va nått med trumhinnan.
logopeden sa idag iaf att vi absolut inte fick vara på lovis om hennes ton. att hon ska sänka rösten eller "sluta skrika" det kunde ge henne komplex och men längre fram i livet. utan bara låta det va. när man hela tiden är på henne så känns det som man "kränker" henne och jag avskyr det att "hacka" på henne för att hon har så höga toner. jag vill inte det. så när logopeden sa de så kände det bra för då fick jag mina känslor bekräftade. hon skulle även ringa till dagis och prata med dom att de inte fick vara på henne där heller. det var JÄTTE viktigt.
eventuellt så ska de gå ner med en kamera i hennes hals och kolla då hon har problem med att reglera rösten och tonerna. hon har jätte lätt att komma högt i ton men när hon ska viska så blir det nästan för lågt ist. finns lixom inge mellanting där! min lilla 4 åring.
 
i morgon är det fredag och en ny helg väntar. full av roligheter bara, och förhoppingsvis ska jag hinna en vända på cykeln.
god natt.