onsdag!

publicerat i Allmänt;
VÄRME!! ja kan nog inte med ord beskriva hur skönt det är att kunna sitta i soffan utan filt och raggisar! ;) med andra ord har pumpen installerats idag.. tidigare än vad dom sa så det var juh skönt.. sovit en skvätt middag under tiden snubben "niklas" var hit och koppla el... for sedan och lämnade tillbaka zeke och jäjje som jag varit hundvakt till! Tog sedan en tur till sussie och fick mig en kopp te.. har juh varit riktigt kallt idag så det var värmade i kroppen.. sen fara vidare till mamma och få mat.. TAck MAmma!! <3 och givetvis innan jag for hem så skulle jag svänga in till tommy på en snabbvisit och blev kvar i hans soffa i 5 timmar.. trökigt att micke åkte ur ink master!! :/

nu ska jag ta min lilla familj och gå upp och sova´.. Möte väntar i morgon!! Btw så känslan att få lägga sig och ha totteman hemma är obeskrivlig ;)
God natt! <3

optimisten kalle :P

publicerat i Allmänt;

Kalle är den typen som många lätt kan komma att älska att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.

När någon frågade honom hur han mådde svarade han:

     

- Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar.

 

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för den anställde hur man kunde se positivt på situationen. Jag blev nyfiken av att se detta så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom:

     

- Hur lyckas du?

                

Kalle svarade:

         

- Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör. Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det. Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet. Jag väljer de positiva sidorna i livet.

       

- Säkert, men det är inte fullt så enkelt, protesterade jag.

            

- Det är det, svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen. Du väljer hur folk skall påverka ditt humör. Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

 

Jag funderade över vad Kalle hade sagt. Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget.

 

Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhål-

lande till livet, istället för att bara reagera på det. Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen. Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han:

                  

- Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?

 

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

       

- Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter, svarade Kalle.

              

Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva.

            

- Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös? frågade jag

 

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra.

 

Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende' Jag visste att jag måste göra något.

         

- Vad gjorde du då? frågade jag.

          

- Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

            

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

               

- Ja, svarade jag.

 

Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade:

              

- Tyngdkraften.

                       

Genom deras skratt sa jag till dem: Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död.

 

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska

inställning. Jag lärdeavhonom att varje dag kanvivälja attlevafullt ut. Inställningen är, trots allt, allt.

 

"Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.

Den får själv bära sina bekymmer.

Var dag har nog av sin egen plåga."

 

 

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

ja men eller hur! :)

publicerat i Allmänt;
Jag gillar faktiskt misstag. Jag tycker att de är mänskliga :)

sen vill jag påpeka att vara en skvallerkärring behöver aldrig vara till elak mening utan det handlar mest om iver och kanske tillochmed glädje?.. men tänk på vad ni säger och till vilka.. saker sårar trotts allt ibland! ett förtroende är ändå ett förtroende.. sen funkar det kanske på det här viset att vet en vet ingen vet två vet alla!?



puss puss! <3

nu!

publicerat i Allmänt;
Nu vänder det! All dess olycka och all respektlöshet kommer nu att rinna av mig.. jag har en bra Dag idag och känner att allt löser sig.. man måste hamna längst ner för att finna styrkan att komma upp igen!

Dessutom är det fredag idag och jag är ledig hela helgen...långledig faktiskt..

hur länge ska det regna?

publicerat i Allmänt;
ja gott folk... nu tänker ni så här efter detta inlägg att den där bokor hon kan då fan inget annat än gnälla på livet och det är sååå synd om henne.. och vet ni vad jag tycker synd om mig nu också.. på sant!

idag hämtade jag ut min mobil.. en kostnad på 500.. överkomligt och ja saker kostar.. men eftersom lånetelefonen också hade sprucken skärm efter att ramlat ur fickan när jag var på toa skulle det kosta mig 1800.. innan det hade jag redan brytit ihop en gång och tappat all livslust för några minuter. eftersom jag krockade in i en bil också på väg till borlänge.. var 3.5 vecka sedan jag fick tillbaka min bil från verkstaden.. vart där på lagning efter jag körde av vägen i somras.. en kostnad på 3000.. nu blev det en tvärnit i dominoeffekt och jag tvärnita men bilen den bara gled rakt in i bilen framför.. japp.. laga min bil igen och bilen framför.. undra vad det kommer kosta... som sagt man kan ha både den ena och den andra åsikten om hastighet och hur nära man kört och ja hastigheten hade vi redan saktat in på låg ca 40-50 kanske och jag låg inte i röven på bilen men det var inte 3 sek regeln heller.. satans oflyt jag har hela tiden..
nej billös och mobillös det vore väl något för mig..

har iaf fått hem golv till hallen nu så här ska läggas golv till helgen.. och min snälla styvpappa bokor gjorde min dag något bättre iaf. .. fick en spisfläkt och en bamsestor gasolgrill av honom gratis... fantastiskt snällt!

ja nej ta allt detta elände och sedan väntar jag på solsken det må juh komma snart tycker jag..

sitter i soffan omringad av kärlek.. har två underbara missbäbisar och låter som två elverk intill mig till höger och en snarkande totte till vänster.. kanske skulle ha tagit och lurat med sig dom upp och sova en skvätt?

over and out! // Bokorkulla!

Lyckotårar?

publicerat i Allmänt;
har ni någonsin gråtit och undrat varför?
gråter men för att man är ledsen eller för att man är glad.. när tårarna överaskar dig utan förvarning har du ingen aning om hur du ska hantera dom heller.. resultatet blir att du torkar dom och sen funderar du inte mer på saken förens senare på kvällen när du ska lägga dig.. då dyker frågan upp.. - Varför blev jag så ledsen idag? idag har juh varit en sådan bra dagen men å andra sidan har det inte hänt något överdrivet bra som jag måste bli så lycklig över att lyckotårar faller.. sen börjar man fundera på gårdagen.. då livet var ett enda svart moln som man aldrig trodde skulle passera.. ens eget värde var så lågt att råttorna lekte tafatt med det.. funderade på alla saker som hänt och vad man skulle gjort och inte gjort och hur saker kommer bli.. vad tycker alla andra? ja en rikigt dålig dag men då kom det inga tårar? så varför rinner tårar på min kind just idag? en vanlig bra dag idag! kan det vara det undermedvetna kombinationen av att vara lycklig och samtidigt väldigt olycklig? ni förstår hur jag menar.. det jobbiga är att man har bara ett liv..! och  det borde vi kanske ta vara på mer till oss själva och inte blanda oss i andras liv så mycket.. det har juh inget medens eget liv att göra.. i slutändan tar det oftast mer energi än vad det ger så det är totalt waste of time!
 
mamma kommer hem i morgon.. när hon väl varit borta en hel vecka från mig så märker jag nu hur mycket jag verkligen uppskattar henne.. man saknar inte kon förens båset är tomt sjukt jävla nog.. det ska bli skönt att få kramas med henne på söndag! ibland tar man människor förgivet.. det gör jag med mina mamma..  alltid hemma, svara alltid i telefon och ställer jämt upp... vilken hemsk människa jag är.. nu när hon varit på semester så har det varit jätte konstigt.. säger aldrig hur mycket jag uppskattar henne är talar om hur tacksam jag är att hon ställer upp så mycket för mig..  men för mig är hon livet hur som haver! <3
 
 
 
man ska vara lycklig för andras lycka!
puss och kram Sandra!
 
 
 
 
 
 
 
 

du är allting!?

publicerat i Allmänt;
Blodet kokar inom dig
Du vill ju bara vara som mig
lskan ger dig inte svaren
Varför stanna på din väg när
syftet speglar vad som är?
Kontrollen, du vill ha den
Du vill ta dig till ett annat plan
men du vill inte be mig
Var dig själv är en oskriven lag
men kan du förmå?
Du tycker visst att jag är nåt
Medans du är ju ingenting
Men när allt kommer om kring
Du är ju allting
Jag vill hjälpa dig förstå
Vi är ju så lika vi två
Bara släpp den där fasaden
Varför skapa en annan värld?
Acceptera den du är
Den där kontrollen,
måste du ha den?

fredag hela dagen!!!!

publicerat i Allmänt;
jajamänsan då var det fredag igen och helgen kom fortare än väntat konstigt nog :) vaknade upp till ett kanon kul sms i morse,, skärplingeligan kommer ikväll och det tycker bokor är sjukt kul... blir det rättvik och marknad i morgon :)

jobbat idag och sitter nu hos mamma och hälsar på innan dom grisarna drar till tunisien i morgon på en veckas semester.. så jäkla orättvisk.. ska krypa ner i mammas nessesär och följa med i smyg tror jag!! underbart det hade varit tycker jag!

hmm ja nu ska jag snart bege mig mot simhallen och simma lite och t en stund för mig själv i bastun.. härligt..
just ja skulle vara lite chaffis i kväll också.. trevligt tevligt :)

ska rekomendera en grym låt som satts sig hårt i själen på mig.. Rotlös - stiftelsen! <3

tack och hej din jävla grispastej!

trött...

publicerat i Allmänt;
sjukt trött på denna livsituation.. när blir det bra och när ska solen få ge en energi när inget annat tycks funka.. svårt att få ny färsk energi när det finns sånna som totalt suger musten ur en så man blir alldeles paralyserad!

i helgen är det iaf rättvikd marknad jag hoppas skärplinge kommer upp.. det skulle ge mig lite energi och posetiva kickar! bara tanken att jag kommer få äta langos gör att jag flinar lite nu.. mumms vad gott..

tar tre små liven som förgyller vardagen med mig upp i sängen och slår igen för idag.. god natt!