3 år.

publicerat i Allmänt;
idag är det en viktig dag i livet känner jag. kanske väger denna dag mer för mig än för andra jag vet inte men det är en otroligt stor dag då du fyller 3 år. för nästan exakt på tiden för 3 år sedan låg jag på BB och fick dig på magen bara på sådär timmen ifrån med den här kvällens tid.
jag visste inte då vad livet skulle ge mig men jag hade hört en hel del om det och skrämmande var det. att få ett barn som man älskade gränslöst från sekunden du såg mig i ögonen det trodde jag inte. jag trodde inte det skulle kännas som det gjorde. jag tog mig igenom en graviditet ensam och det var tufft jag hade en förlossning som var både och, lycklig och sorglig. hade ingen som stöd där som också älskade dig som jag gjorde. jag hade det visserligen bäst utifrån min situation. man kan väl inte vara mer trygg än under sin egna mammas vingar? mamma och anders var ett otroligt stöd och deras närvaro i ditt liv har verkligen satt spår. två väldigt viktiga människor i ditt liv jag vet aldrig kommer lämna dig mer än när jordlivet går, jag e så glad över det.
 
att bli mamma var något lite svårare än man trott och juh längre tiden går juh svårare blir ansvaret känner jag. många tycker säkert en hel del om det och det får man, det gör jag med om mig själv.
många dagar man känner sig som det sämsta mamman i världen pga av beslut man fattar och hur livet kurvar sig framåt både upp och ner. att vara mamma och människa det är en kombo som ibland är svår att finna en balans i. och när jag känner att balansen inte riktigt infinner sig så har jag en mamma och anders som balanserar åt mig. en break och jag bara kan hitta tillbaka till fokus. så är det med allt i livet.
att vara mamma till just dig det är väl något man känner stolthet i varje dag. du ger så mycket intryck och är så öppen så det är svårt att inte känna sig tacksam över det. du talar om att du älskar mig varje dag och med dina små kloka ord och meningar så vet jag att jag är den bästa mamman du kan tänka dig ha även fast det inte alltid känns så  inom mig. med tanke på vem du är och vad du håller på bli så tror jag att jag sköter mig rätt bra iallfall.
 
att vara en bra mamma handlar inte alltid om att vara stark och på topp jämt. man måste kunna visa sig svag och ledsen också för sina barn, men dom stunderna i livet jag känt jag inte ens klarat av ansvaret som mamma har jag aldrig låtit dig lida i det och befinna dig i det. du har sovit hos mormor och haft det kalas en eller två nätter.
Tacksam är man över det. vad gjorde man om inte den möjligheten fanns? inte alla som har den. men alla måste vi väl känna så ibland antar jag?
 
Lilla Lovis alla dagar i mitt liv kretsar kring dig nu. det är bara du och jag och jag vet inte vad mer jag kan göra för dig. jag vill ge dig allt, jag vill ta dig överallt. vill ge dig kärlek för två och köpa allt och önska allt till dig. men ser jag över vårat liv idag så lär jag säga vi båda har det såå bra. familj och vänner vi har omkring oss, som älskar oss och bryr sig om oss. det är något jag värderar högt. kärlek.
 
din 2 års dag ligger fortfarande på mitt samvete. mitt i flytt och separation och allt som tillkom så blev det kattskit av alltihopa. detta år ska du få ett rejält kalas med fiskedamm och glasskalas i stora glas!! ett barnkalas som ska in i fotopärmen direkt Din mamma har köpt dig en fyrhjuling i 3årspresent. du får den på söndag.
 
ja en födelsedag kan få en att minnas. minnas vad det innebär att vara mamma och allt där till i livet. tacksamhet och kärlek, få mig att minnas vilken king morsa jag är som står här idag. med allt jag har rott i hamn under åren! klapp till mig och en puss till dig. du är verkligen min huvudrätt i livet och ingen kan ta det ifrån dig.
 
Tack för att du finns jag älskar dig.. !
puss mamma
 
 

Sälen baby.

publicerat i Allmänt;
tack för en minnesvärd helg alla inblandade.
helgen har bjudit på otroligt mycket.
vädret var med oss tyckte jag men lite kyliga vindar var det allt. solen har iasf hunnit plocka fram mina bruna fräknar iaf med helgen. näsan e brunfläckig.
Takidas låt "better" har fått en plats i mitt hjärta. jag bara sjunker in i mig själv när jag hör den och den har gått på repeat hela helgen. helgens värsta var att gå hem inatt från högis i klänning och bara ben. 3 km, som med sanning var de längsta någonsin.
 
 
idag har pappa och ann varit här. firat mig och Lovis. jag fick ett presentkort på granngården för pappa tycker jag ska måla om huset till sommaren så det var en baktanke med det.Lovis fick en cykel! jisses när hon förstod att det var hennes att hon inte bara fick låna den. ja lycka i själen. behöver dock en hel del hjälp med att ta sig framåt på cykeln då hon inte riktigt begriper att hon måste trampa :D dagens skratt kom när pappa är så rastlös att han måste prova mina två gräsklippare och serva upp dom lite och rycker av snöret i den ena. kör in båda två i förrådet igen och går sedan därifrån. haha!
 
på kvällskvisten så var gina hit och mös lite., drack lite kaffe och pratade lite skit som sker i Sandras huvud.
 
i morgon är det jobbdags igen. jag älskar vardagarna, det går så fort och allt känns så kul. jag tycker mindre om söndagar ärligt. söndagkvällar då skulle jag kunna ge vadsomhelst för en "myskamrat". film chips mysa soffa. ja det är det man egentligen ska göra kvällar som dessa. men ja jag ligger i sängen med två katter och äter pizza ist närmare perfekt kommer man inte som ensam ;)
 
nej nu har jag jobbat klart och förberett det jag ska så nu är det dags att sova.
tack och god natt!
 
Livets fest är roligt men att få umgås med henne det är lycka.
 

Tjing-tisdag

publicerat i Allmänt;
Tisdag i all ära. Vilken dag. Vilken dag! Dagen jag insåg på riktigt att jag e vuxen och i princip rätt gammal. Livet blev en eld i röven på väg till Malung, tror jag hann gå igenom allt som hänt senaste åren och som bör hända närmaste åren. Allting tog bara 30 minuter 😂 ja kan det vara så att man börjar krisa i sinnet, åldern har blivit påpekad ett antal gånger och jag tackar nej till sakerna brukar tacka ja till och tackar ja till saker jag brukar tacka nej till.. blivit en kaffedrickare som pimplar whiskey å kaffe när tillfällen ges tydligen. Tackar dagen vid kl 21 om kvällarna och somnar som ett ovaggat barn på vardagar. Ja jag vet inte men ska man göra något ska man väl göra det ordentligt så är det väl. ☺  känns som jag måste svetsa ihop mina två liv lite bättre framöver. Hitta en bättre balans 👍
 
 
Lovis flickan fyller 3 år nästa vecka och jag har redan köpt en present men skulle köpt en stor rutschkana också.. vore kul om hon hade en och en sandlåda och en lekstuga. Fan vad man vill ge sitt barn allt!! 😣 
 
 
I morgon är det O-onsdag det är ju inte så tokigt heller.  👌👍
 
Tjing 
 

Birthday!

publicerat i Allmänt;
hej hallå.
idag är det min födelsedag. känner mig inte direkt äldre men kanske lite klokare visare och starkare i sinnet.om man bortser från tröttheten idag som gårdagen medförde. kommer det med åldern tro? vad ska man sätta som nya mål nu? vet inte riktigt vad jag ska se fram emot om jag inte sätter nått mål?
jag känner mig bekväm och jag gillar inte att vara bekväm. jag ramlar in i en rutinerad vardag jag tillslut finner som tråkig. hur gör ni andra för att inte blir inrutade helt ?
 
jag har fruktansvärt dåligt samvete att jag inte haft tid med lovis idag som jag önskat. haft folk hemma på fika hela dagen och all min uppmärksamhet har gått åt till att serva folk med tårta och kaffe. usch vad man mår kasst när man blir så medveten om det.
därför bestämde jag att lovis blir hemma i morgon kväll ist för att åka till mamma, vi ska ägna oss att leka ute om vädret tillåter. blir en lång dag på dagis på tisdag men vafan det överlever hon säkert.. vill bara skratta och leka och ha det gott i morgon efter jobbet :)
 
festen igår var så himla rolig. var länge sedan jag skrattade så mycket att mascaran blev våt. Andreas han blev knallast då han somnade först av alla och jag lär säga jag själv stod för årets dansmoves.Fattar inte hur huvudet tänker när man är full :D haha det är nog det som är felet man tänker inte alls. kroppen bara gör.
blev hiskeligt sent då sista lämnade vid 03:30. som tur va slutade jag dricka ett par timmar innan det så jag lär säga jag har mått väldigt bra idag. enda ångesten jag fick var när jag gick ner imorse och såg hur jävla sviniga alla är när man är full.. fy fasen vad det såg ut. fick städa i 3 omgångar innan det såg hyfsat ut! blev påmind om varför jag aldrig har fest. men nu kan det vänta ett år till ;)
 
tack och god natt!
 
 
 

kvällssång i all ära.

publicerat i Allmänt;
här sitter jag nere i soffan och lyssnar på lilla lovis som ligger uppe i sängen och sjunger blinka lilla stjärna. rösten är ljus och tonerna är så tydliga att jag hör vartenda ord som kommer! :)
innan jag själv kan ta tag i kvällen och göra alla måsten så är det bara att vänta ut tystnaden.
tänkte jag kunde passa på att blogga lite då.
 
dagen i skolan har gått kanonbra idag. inte lika trött i skallen ikväll fast det blev så sent med jobb igår. lite trist jag inte hann med träning idag, skulle juh ut och cykla med lovis men vädret var inte lika lockande idag och sedan ringde Henke och frågade om barnvakt en stund så lovis och tindra fick juh leka iaf!
 
älskar när det ligger paket i brevlådan. blev en kanonhiss på dagens paket!
 
i morgon kommer oroligheterna ligga i magen då lillasyster ska till Stockholm och göra tuttisarna större. hoppas allt gå bra och att rehab i Äppelbo gör att vi kan mysa någon dag i veckan!
 
funderar på om man kanske ska bjuda på något lättare på lördag så slipper det bli så galet mycket jobb.. hört talas om att tex grillad vattenmelon ska vara en höjdare ? förhoppningsvis ska jag till Borlänge med mamma och Anders på fm och prova sälja bilen eller byta in den mot en billigare. undra hur mycket pengar man förlorar på det? men jag måste bli av med den så valmöjligheterna är juh bara en tyvärr. 
 
kollade mig i spegeln i morse och såg att hela näsan va täckt av fräknar.. med åldern lär man sig leva med en brun näsa.
 
 
nu e barnet tyst så nu är det bara att börja röjja upp här hemma så huset är redo för en nya dag i morgon!
 
 
 

28 och 29.

publicerat i Allmänt;
Tisdag.. denna dag har känts som måndag.
den har varit jobbig på många vis men otroligt rolig också. mycket information har gått in och en hel del ut också förhoppningsvis. minnet har fått satts på prov  och jag har ägnat 2 timmar ikväll åt att förbereda material till morgondagens undervisning. Sex och samlevnad! wohoo jag vet inte om jag ska se fram emot det eller om jag ska gruva mig för det? hur det än är så blev jag otroligt nöjd över mina 4 sidor jag skrivit ihop och fått till ett anständigt lätt och bra material att jobba med i morgon. typ samtidigt som jag haft en Lovis som inte riktigt velat sova när jag velat det idag. jag ligger nu på 1 timmes övertid men ja det gör väl inte så mycket. ska väl pallra mig in i duschen sen krypa ner jag med så det blir onsdag någon gång och halva veckan har gått.
 
igår så åt jag middag med mina tre favorittjejer. det v ar både behövligt och trevligt på samma gång. kände mig nöjd och glad när jag la mig att jag har så fina vänner runt omkring mig. och fler får jag. man kan aldrig träffa för mycket nytt folk. inte jag iaf.
 
ja denna vecka fyller jag 29 år. 29? vad hände vart tog tiden vägen och vart tog åren vägen? jag har varit mamma i 3 år och livet ser aldrig ut som jag föreställde mig ett år tidigare. haha. vet hur jag tänkte förra året då jag fyllde 28. ja nyss hemkommen från kap verde och trodde man idag skulle leva familjelivet i Grangärde. rätt glad är jag juh idag att det inte blev så, men mycket har juh hänt sedan dess också och tro mig mina framtidsdrömmar har juh hunnit ändrat sig några gånger från då fram tills idag och jag tror inte jag ska fundera på hur livet ser ut när jag är 30 år för det är aldrig som jag varken föreställer mig eller vill ändå. Hur kommer det sig tro? ja idag är jag väl ganska nöjd med livet men det var juh fortfarande inte vad jag trott. fast å andra sidan för 6 månader sedan såg inte livet heller ut som jag trodde för ett år sedan så ja vad vet man? vem vet hur livet ser ut nästa vecka eller vad som händer i morgon? :) det vet ingen och jag väntar med spänning på att få uppleva det! Våren är en fin tid och jag får god energi av det. längtar till sommaren och allt som tillkommer med den.
 
nu på lördag tänkte jag att jag ska ha lite födelsedagskalas hemma, får se om det utvecklas till kalasfest eller mysfest men en hel del kommer som det verkar och det blir väl trevligt. grilla spela spel och leka lekar och dricka irish! ja kvällen kan väl inget annat än att blir en bra kväll det är jag övertygad om.
får se hur man mår när man ska bjuda på tårta på söndag. blir öppet hus efter kl 16 ;)
 
idag när eleverna slutade skolan tog jag med mig datorn och satt mig ute i solen på skolgården, jag och Emelie. ja det är gött att kunna njuta av det fina vädret även fast man jobbar :) i morgon får det nog bli en cykeltur med Lovis om det är lika fint ute! hitta någon som kan hjälpa mig sätta upp studsmattan vore en sak att få till innan veckan är slut!
 
ujuj vad tiden rinner iväg. jag hinner inte ens äta. idag har jag inte hunnit äta mer än lunch på jobbet. det lockar otroligt nu att ta med en smörgås upp till sängen och äta den där :D ja så får det nog bli!
 
 

tok-torsdag

publicerat i Allmänt;
Toktorsdag betyder att det är dagen innan fina-fredag. Fina fredag bjuder nog på tacos och kanske lite vin till kvällen vad vet jag? Jag har haft sådan jobbångest inför helgen så jag tog semester. Morsan insisterade på att de ville ha lovis ändå men jag sa nej, kanske en stund på dagen så man kan träna fika eller sova bara jag vet inte ☺ kanske bjuder hem vänner ändå å myser ute på verandan, ja vad vet jag det är ju bara torsdag!  Bokor försöker lära sig sluta planera allt 👌 man lär sig så mycket när tiden går förbi en utan att du märker vart du hamnar. Rätt skönt tycker jag! 
 
en sak vet jag och det är att helgen ska spenderas med Lovis och har vi tur kanske vi kan åka och rida :) prova boka in ett träningspass också.
 
Nästa helg blir det kalas frågan är om det blir kalas eller om det blir myskväll? Visar sig under veckan det också ☺
 
Ikväll hann jag inte göra mycket. Haft en trevlig stund med Julia från 16:30 till 19 sen fullt mys med Lovis tills 20 sen duscha sen nu natta. Man hinner inget om dagarna tycker jag. 
Utvecklingssamtal på dagis där jag fick höra vilken smart dotter jag är mamma till.. bara beröm och hon är så snäll glad trevlig. Framförallt duktig på allt. Väldigt tidig och smart med allt säger dom, kanske man skapat ett geni? 😉 lurar på det själv lär jag erkänna.. som hennes mamma så får man skryta antar jag! Vad gjorde man utan den människan i livet? Hon är livets huvudrätt hon!
 
Ja ligger i sängen och överväger vänner eller bok? Jag är trött, men så hör jag hur det smattrar I taket, fjärde natten nu.. rofyllt. Jag ska nog bara sova ikväll. Det är ju ändå fredag och helg i morgon!  
 
 
 
 
 
 
 

en hel vecka!

publicerat i Allmänt;
jajamänsan, då var detta påsklov slut och det har hänt en hel del kuligheter och chill lär jag säga :) framförallt kvalitetstid för mig och lilla Lovis!
förra helgen var det påsk och det var juh lika trevligt som alla andra år. detta år gick vi runt jag och Sofia och påskade lite i gårdarna, vilket uppskattades otroligt mycket av folket! kanske en ny tradition skapad, omoget eller ej får ni tycka men har man trevligt och kul så kör bah! sen drog vi till kulturhuset och dansade loss. som vanligt blir det oplanerat sent men ja har man roligt vad ska man då ge sig för ?
 
haft hiskeliga problem med ryggen och lär säga att det är det värsta på länge då det gått till nacken och utvecklat sig till huvudvärk och en värk i nacken som gjort att jag inte ens kan sitta. bedrövligt drygt och dyrt.
blivit några turer till Malung och badat i simhallen då de bommat igen nu för renovering.
 
Lovis har verkligen börjat tänja på gränserna och speciellt på kvällen nu när hon ska sova.. jag lär erkänna att jag känner mig gråhårig och dyngslut ibland men känner mig ändå tacksam att hon gör det nu och inte gjorde det för nån månad sedan.. nu har man ändå ork och fokus på rätt ställe så man hanterar det hela med tålamod. iaf 9 av 10 gånger. kan ta upp till en timme nu att få henne i säng då hon kommer gåendes hela tiden, men bara att gå tillbaka med henne till sitt rum och tro mig det är frestande att lägga henne i min säng men det skulle jag nog bittert få ångra gissar jag! hur det än är så en dag kommer jag att dela sängen med en annan och då vill jag inte ha en liten Lovis där som härjar och grejar, och hon och jag sover juh bäst på eget håll men nog är det mysigt att sova med henne också men ja. bäst i längden tror jag är att stå fast vi detta och krångla lite nu än att lära henne att man kan sova i mammas säng ist. kommer hon på natten får hon ligga kvar hos mig men annars brukar hon komma på morgonen och vi myser järnet nuförtiden. underbart!
 
jag har haft funderingar på att flytta, flytta till Äppelbo för det skulle underlätta otroligt i vardagen att ha mamma så nära, att få ryggen att fungera måste jag träna regelbundet det har jag verkligen fått se nu när jag inte haft möjlighet att träna då jag inte haft barnvakt osv. men ska man behöva lämna ett hem ett liv där man mår bra och känner sig trygg för detta ? för att ha en fungerande kropp ?  ja jag vet inte, jag har iaf "anställt" en "barnpiga" :) betalar hellre henne en slant så hon passar lovis nån timme så jag kan träna. det känns juh bättre än att be om hjälp med barnvakt då kan man nu fråga utan att få taskigt samvete. jag får träna och hon får pengar ? avsatt lite sparcash åt detta så det ska nog gå ihop, speciellt nu när jag lagt ut bilen också på försäljning så om jag får den såld så kan jag förhoppningsvis jobba kvar på skolan. saker och ting börjar reda sig men det kommer hela tiden upp nya problem vilket är irriterande som fan. men jag känner mig stark och på banan så jag krigar vidare ;)
 
i fredags skulle jag träna lite och mamma tog lovis nån timme sen ringer hon säger att de vill behålla henne över natten och jag kan hitta på nått eller göra vad jag vill då. jaha tänkte jag, ja det får dom väl men vad ska jag då göra ? va ut och provade springa lite. gick till Åktjärn och drack kaffe och åt smörgås där.. väl hemma så tänkte jag om jag skulle bara vara hemma eller vad jag skulle göra. alla skulle juh kolla på hockey, skrev till Andreas och han tyckte jag skulle haka på till hotellet. det gjorde jag och Filip drog jag med också. blev en sjukt spontan och galet rolig kväll. förvånade mig själv med att finna matchen oerhört spännande och kul. kanske var för att stämningen var så bra ? man drack en cider och hade gott sällskap där?
jag förvånar mig själv varje dag nästan, någonstans detta år har jag bestämt mig att sluta vara så principfast. våga testa nya saker lixom och jag har än inte funnit det tråkigt,
 
jag börjar trivas bra ensam nu. att få lägga mig i sängen tidigt och bara sova. att höra tystnad. kände efter denna vecka med mycket främmande och vänner här både dag som kväll att när jag väl va själv så njöt jag otroligt.. tackat nej flera gånger till besök för jag inte haft lust. alla som säger man ska lära sig umgås med sig själv så lär jag väl säga jag är en god bit påväg då, igår la jag mig kl 20:00 och somnade innan 21, sov i 11 timmar! :)
 
 
men nu kommer snart Annsofie hit och vi ska ta en kvällskopp och tjöta lite. otroligt trevligt det med! :)
 
Tack!